Docenten

Wecycle Kids

Op deze pagina vind je leuke puzzels en acties om alles te leren over het recyclen van elektrische apparaten, lampen en batterijen. Doe ook met je school mee met de Uitdaging voor de allerkleinste en verdien met de oudere kinderen een beloning via de Wecycle Challenge. Met ook nog eens kans op mooie hoofdprijzen.

Niks missen?

Dan ontvang je ieder jaar in september 60 gratis Wecycle Schoolkranten met leuke winacties. Aanmelden verplicht je tot niks.

Doe mee met onze acties!

Voor de onder- & bovenbouw, met kans op leuke prijzen!

 

Wecycle Challenge

Veel mensen willen hun apparaten, lampen en batterijen recyclen maar weten niet goed hoe dat moet, waar ze deze kunnen inleveren of ze vergeten het gewoon. Met de Wecycle Challenge bedenken kinderen zelf oplossingen zodat we allemaal meer gaan ‘wecyclen’. Door mee te doen met de Wecycle Challenge verdien je bovendien een beloning voor de school en maak je ook nog eens kans op mooie hoofdprijzen!

Wecycle Uitdaging

In de speciale Wecycle Uitdaging die de kinderen krijgen, leren ze hoe ze door goed om te gaan met afgedankte apparaten en lampen de wereld om hen heen beter kunnen beschermen. Samen met leuke filmpjes en activiteiten van Maya de Bij.

Minder CO2 uitstoot
door recycling

Wist je dat door apparaten en lampen te recyclen, er minder CO2 in de lucht komt?

CO2 is een gas dat bijdraagt aan de opwarming van de aarde en daarom is het belangrijk dat er niet teveel van in de lucht komt. Door grondstoffen na recyclen opnieuw te gebruiken in plaats van uit de natuur te halen, is er minder energie nodig en dit leidt tot minder CO2 in de lucht. Wecycle heeft laten uitrekenen dat zij jaarlijks 345.000.000 kilo CO2 bespaart. Dit is te vergelijken met de uitstoot die in een jaar wordt veroorzaakt door maar liefst 119.000 benzineauto’s!

Ons Wecyclehuis

Als startpunt voor de lessen over recycling is er OnsWecyclehuis.nl. In dit digitale huis zie je wat je met alle soorten elektrisch afval in huis moet doen. Op de site zelf kan je navigeren naar elk deel van het huis.

Wecycle Zoekplaat

Wecycle Kleurplaat

Hebben jullie al een Jekko?

Hebben jullie thuis al een Jekko? Jekko is een handige inzamelbox om oude kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in te bewaren en daarna heel makkelijk in te leveren bij een inleverpunt zoals in de winkel of de milieustraat van de gemeente.

De school kan gratis Jekko’s voor jou en je klasgenootjes bestellen.

ZING MEE MET HET JEKKO LIED!

Privacy- en Cookiebeleid

Disclaimer

© 2023 Wecycle – Alle rechten voorbehouden.