Docenten

Wecycle Kids

Op deze pagina vind je leuke puzzels en acties om alles te leren over het recyclen van elektrische apparaten en lampen. Niks missen? Meld je aan als Wecycle school.
Dit verplicht je tot niks.

Minder CO2 uitstoot
door recycling

Wist je dat door apparaten en lampen te recyclen, er minder CO2 in de lucht komt?

CO2 is een gas dat bijdraagt aan de opwarming van de aarde en daarom is het belangrijk dat er niet teveel van in de lucht komt. Door grondstoffen na recyclen opnieuw te gebruiken in plaats van uit de natuur te halen, is er minder energie nodig en dit leidt tot minder CO2 in de lucht. Wecycle heeft laten uitrekenen dat zij jaarlijks 345.000.000 kilo CO2 bespaart. Dit is te vergelijken met de uitstoot die in een jaar wordt veroorzaakt door maar liefst 119.000 benzineauto’s!

Ons recyclehuis

Als startpunt voor de lessen over recycling is er OnsRecyclehuis.nl. In dit digitale huis zie je wat je met alle soorten afval in huis moet. Op de site zelf kan je navigeren naar elk deel van het huis

Wecycle Zoekplaat

Wecycle Kleurplaat

Hebben jullie al een Jekko?

Hebben jullie thuis al een Jekko? Jekko is een handige inzamelbox om oude kleine elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in te bewaren en daarna heel makkelijk in te leveren bij een inleverpunt zoals in de winkel of de milieustraat van de gemeente.

De school kan gratis Jekko’s voor jou en je klasgenootjes bestellen.

ZING MEE MET HET JEKKO LIED!

Privacy- en Cookiebeleid

Disclaimer

© 2023 Wecycle – Alle rechten voorbehouden.