Naar Wecycle Kids

Leren, helpen,  een mooie beloning voor je school verdienen en kans maken op een hoofdprijs!

Welkom bij
de Wecycle Challenge!

Veel mensen willen hun apparaten, lampen en batterijen recyclen maar weten niet goed hoe dat moet, waar ze deze kunnen inleveren of ze vergeten het gewoon. Zonde! Wij hebben jullie nodig! Zijn jullie er klaar voor om de wereld te laten zien wat jullie in huis hebben én een beloning verdienen voor je school? De eerste 200 inzendingen mogen een beloning uitkiezen: 3 kinderboeken of een muziekinstrumenten pakket voor in de klas 🌟 Hoe leuk is dat? En…. je maakt ook nog kans op een hoofdprijs!

Bekijk hier de actievoorwaarden voor de Wecycle Challenge.

Verdien een beloning!

Alle inzendingen worden door Wecycle beoordeeld op kwaliteit. De eerste 200 inzendingen die door Wecycle zijn goedgekeurd mogen een beloning uitzoeken:

 • 3 kinderboeken uit een vooraf samengestelde lijst
 • Muziekinstrumentenpakket voor in de klas

  Uit alle inzendingen kiest Wecycle bovendien 3 hoofdprijswinnaars. Zij mogen een hoofdprijs uitkiezen uit de Wecycle Prijzenkast. Ga naar de Wecycle prijzenkast.

  Meld je klas aan

  Wil jij met je klas meedoen met de Wecycle Challenge voor groep 6 t/m 8? Meld je school dan aan en schrijf je in voor de Wecycle Challenge. Wil je eerst meer lezen? Download dan de docentenhandleiding.

  Bekijk de introductievideo

  Bekijk samen met de kinderen de introductievideo. Joran legt uit waar de les over gaat en vertelt wat wecyclen is. Wecyclen betekent apparaten inleveren voor recycling of ze nog een tweede leven geven.

  Maak het werkblad

  Maak alle opdrachten van het werkblad. Hierdoor ontdek je meer over wecyclen. Wat elektrische apparaten zijn, waar je deze kunt inleveren als ze zijn afgedankt en hoe en waarom elektrische apparaten worden gerecycled.

  Voor het maken van het werkblad heb je extra bronnen nodig. Bezoek hiervoor Ons Wecyclehuis en bekijk de video over het inzamelen en recyclen van kleine elektrische apparaten. Nu ben je klaar om zelf een super goed idee te bedenken hoe we samen meer elektrische apparaten kunnen inzamelen voor recycling of een tweede leven!

  Upload jullie Wecycle idee

  Bekijk de video met uitleg over de Wecycle Challenge en ga daarna aan de slag. De Challenge luidt: bedenk oplossingen hoe we allemaal meer kunnen wecyclen. Werk de ideeën per groepje uit en vul deze in op het invulblad. Zijn jullie klaar? Kies dan samen met de klas het beste Wecycle idee en stuur dat in via het uploadformulier. De link naar het uploadformulier ontvang je na inschrijving per email.

   

  Kun je nog wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan dit invulblad en filmpje.

  Bedankt voor het meedoen

  Hopelijk is het gelukt om het beste Wecycle idee te kiezen en dit in te sturen. Bekijk samen met de klas als afsluiting deze korte video. Zijn jullie een van de eerste 200 scholen die een Wecycle idee insturen, kies dan een beloningspakket voor de school: 3 boeken of een muziekpakket voor in de klas.

  Dan even afwachten of jullie ook nog kans maken op 1 van de 3 hoofdprijzen!!!